Egy nő 76 év alatt 69 gyermeknek adott életet: a története komoly vitákat vált ki a mai napig

A gyerekek az élet virágai, de a legtöbben valószínűleg egy kis csokorral is beérnénk, ami 2 vagy 3 lenne. Ugyanakkor a történelmi feljegyzések szerint egy nő, aki a 18. században élt, 69 gyereket szült meg. Bizonyos források szerint Vassilyeva Valentina nevet viseli, és ő tartja a Guinness világrekordot a legtöbb gyermek kategóriában.

Ma lerántjuk a leplet erről a legendáról. Igaz vagy hamis? A végén egy kis mítoszfüggő bónusz is van, ezért ne hagyd ki!

Vassilyeva Valentina volt az első felesége egy Feodor Vassilyev nevű parasztnak, Oroszországból. A család az 1700-as években élt, 1707-1782 között. Valentina 76 éves korában halt meg, és élete során összesen 69 gyermeket hozott a világra, akik közül kettő csecsemőként halt meg.

A Guinness World Records nyilvántartása szerint ő a „valaha is a legtermékenyebb anya”, a nő 27-szer szült: 16 esetben ikreket, 7 esetben hármas ikreket, 4 esetben pedig négyes ikreket.

Nyilvánvaló, hogy nem szülhetett egész életében. A „termékeny” évei kiszámításánál abból indultunk ki, hogy azok körülbelül 1725-1765 közöttre tehetők. Így 40 éve juthatott 27 szülésre. Első pillantásra ez elégnek tűnhet, ám lehetetlen a második pillantásra, és kétséges a harmadik pillantásra, ezért tegyünk meg néhány számítást.

Egy átlagos terhesség 40 hétig tart. Azonban minél több gyermek van a méhében, annál valószínűbb, hogy a szülés hamarabb jön. A BBC számításai szerint Vassilyeva asszonynak átlagosan 37 hetes terhességei lehettek ikrekkel, 32 hetes terhességei a hármas ikrekkel, és 30 hetes terhességei a négyes ikrekkel.

Ha ezt összeadjuk, akkor 936 hetet kapunk. Egy év 52 hétből áll, így ha az eredményeket elosztjuk, 18 évet kapunk. Szóval, Vassilyeva asszonynak 18 évet kellett terhesen töltenie az életéből. Ez már önmagában nem lehetett könnyű.

Míg elméletileg Vassilyeva asszonynak volt elég ideje, hogy kihordja az összes babát, van még pár tény, amit figyelembe kell venni.

Először is, van egy olyan dolog, mint a többszöri ovuláció, amikor egy nő teste ciklusonként több petesejtet bocsát ki. Bár ez nem a leggyakoribb dolog a világon (az összes ciklus körülbelül 5-10% -a), még mindig van esély, hogy Valentina ebből a szempontból is különleges. Egyébként nagyon különleges, ha sikerült elkerülni az eltűnő iker szindrómát: a jelenség, amely akkor fordul elő, ha az ikrek egyikét elnyeli a placenta, az erősebb magzat, vagy akár a anyja teste. A szindróma gyakori a multifetális terhességekben, és az esetek 21-30% -ában fordul elő.

Másodszor, a terhesség és a szülés egy női test számára kihívást jelent. Ha a terhesség egyenként kevesebb, mint 18 hónap elteltével történik, a szövődmények kockázata mind az anya, mind a baba számára növekszik. Egy nő testének nincs elég ideje ahhoz, hogy visszanyerje az erejét, és helyreállítsa az összes elveszett tápanyagot. Most, ha már 2 egymást közvetlenül követő terhesség már kockázatos, képzelje el, hogy 27 terhesség esetében mekkora ez a kockázat.

Harmadszor, a szakértők kétségbe vonják, hogy sok gyermek (és az anyjuk is) túlélne még a mai gyógyszerekkel is, nem is beszélve a 18. századi orosz vidéken. Abban az időben minden terhesség kockázatot jelentett. Adjuk hozzá azt a tényt, hogy földművesek voltak, és egyszerre kellett dolgozniuk és gondoskodniuk kellett a gyerekekről. Ó, és ne felejtsd el, hogy milyen nehéz lehetett etetni ezt a rengeteg éhes szájat, és ruházni a töméntelen gyermeket.

Viszont ismertek olyan történelmi tények, amelyek a Vassilyevek javára szólnak:

1782. február 27-én a Nikolski-kolostor Moszkvába küldte a listát, amely bizonyította, hogy Vassilyev Feodornak 82 gyermeke élt abban az időben, 2 házasságból. Második felesége 18 gyermekkel ajándékozta meg őt. A listából származó adatok 1834-ben jelentek meg a Szentpétervár-panorámában.

1783-ban a Gentleman’s Magazine közzétett egy cikket, amely egy listát tartalmazott a Vassilyev ügyről. A lista szerzője azt mondja, hogy a „rendkívüli termékenység” betudhat a férfi vagy a nő genetikájának, vagy mindkettőnek együtt, de valószínűbb, hogy az oka Feodor volt, ahogy a történet megismétlődött a második feleségével.

A Lancet cikke azt állítja, hogy a Francia Tudományos Akadémia megpróbálta kivizsgálni az ügyet, és a Szentpétervári Birodalmi Akadémiához fordult. Azt mondták, hogy a Vassilyevek Moszkvában éltek és kedvezményeket kaptak a kormánytól.

Ezt a fényképet gyakran úgy tekintik, mint a Vassilyeveket, de ez valójában téves. Ezen a képen Joseph F. Smith családját láthatjuk. Ő az LDS-egyház egyik elnöke volt, aki 6 alkalommal házasodott meg, és 45 biológiai és 5 örökbefogadott gyermek apja lett.

Te mit gondolsz a tények elolvasását követően? Vajon igaz vagy hamis a Vassilyev család története? Megtörténhetett?  Oszd meg véleményedet a Facebookon, megjegyzésként, és oszd meg a cikket, hogy mások is elolvashassák!

Forrás: Bright Side