Ritka eset: ikreket borjadzott az elefántanya

Kenya nemzeti parkjában, az Amboseli Nemzeti Parkban történt az örömteli esemény, az elefánt ikerszülés (az elefántikrekről lentebb videót is találhatsz).

Az Amboseli Nemzeti Parkban, a természetvédelmi területen közel 1600 elefánt van, akik szabadon élhetnek családjukkal.

Az ikerszülés olyan ritka az elefántok között, hogy a park 1980 óta nem látott ilyet.

A boldog elefántanya (akit a park személyzete csak Paruként ismer), egy 38 éves nőstény, egy 40 elefántból álló csorda tagja.

So good to see plump playful elephants now that the drought has ended. #playful #elephant #drought #amboselitrust #amboseli #research #goodtimes #happydays #elatia

Közzétette: Amboseli Trust for Elephants – 2018. január 11., csütörtök

Az eleféntikrek együtt játszanak – Facebook / Amboseli Trust az elefántokért

Az iker elefántok (egy kis elefántbika és egy kis nőstény) az ikerszülés gyönyörű “eredményei”. A család többi tagja is folyamatosan gondoskodik róluk, köztük néhány évvel ezelőtt született idősebb nővérük.

Did you know that Amboseli recently welcomed elephants twins? 38 years after the first twins were recorded in Amboseli…

Közzétette: Elephant Garden – 2018. június 29., péntek

Az ikrek és nővérük – Facebook / Elephant Garden

Nagyon ritkán (mintegy 1%-ban) fordul elő az ikerszülés az elefántoknál. Az pedig még kevesebb esetben következik be, hogy mindkét kicsi egészséges és túlélik az első heteket.

Az elefántbébik azonban jól odasóztak a statisztikának a kis orrmányukkal: nagyon boldogok és egészségesek mindketten.

Kenneth Ole Nashu a nemzeti park részéről nyilatkozott a Dodo-nak: “Az ikerszülés mindig nagyon fontos esemény egy faj megőrzése szempontjából, különösen így van ez az elefánt populációban. Jó egészséget kívánunk az ikreknek. ”

Az alábbi rövid kis videóban megnézheted a kis állatokat. Ha tetszik a cikk, kérlek, hogy oszd meg másokkal is, hogy ismerőseid is lássák:

Az Amboseli Nemzeti Parkról:
Korábban maszájok Amboseli Vadrezervátuma volt a neve, ésKajiado megyében , Kenyában található . A park 39,206 hektár területű, és a Kenyai- Tanzániai határon terül el. A helyi lakosság főként maszájokból áll, de az ország más részéről is érkeznek ide emberek, akik szívesen telepednek le errefelé, mivel a terület igen szépen fejlődik, hála a turizmusnak és intenzív mezőgazdaságának, mely a környező mocsarakra és a rendkívül termékeny talajra alapul.
A park Kenya fővárásától, Nairobitól körülbelül 240 km-re (150 mérföld) esik, és a második legnépszerűbb nemzeti park Kenyában a Maasai Mara Nemzetipark után.
Forrás: Incroyable