Hagymatermesztés otthon, minimális helyigénnyel

Aki főz vagy akár étkezik otthon (vagyis lényegében mindenki), az nem nélkülözheti a hagymát, mivel az ételek széles köréhez szükség van rá. Arról már írtunk, hogy mennyire egészséges ez a zöldség, az íze azonban így is és úgy is elengedhetetlen a mindennapok étkeihez.

Természetesen megtermelhető a kertben vagy megvásárolható a boltban, de most nem erről lesz szó. Nagyon jó érzés, amikor ott van kéznél a házilag termesztett hagyma, akármire kelljen is.

Tehát ma hagymát fogunk termeszteni. Ehhez mindössze az alábbi, kis helyigényű eszközökre lesz szükség: hagymagumók, ötliteres palack, termőföld. Magához a művelethez még olló és víz is kelleni fog.

Fogjuk a palackot, és a hagymagumóknak szükséges lukakat metszünk rajta, majd azokba belehelyezzük a gumókat. Ha ez megvan, a palackot megtöltjük földdel. El is készültünk!

Ekkor már nincs más teendő, mint megöntözni a kis “ültetvényünket” és olyan helyre tenni, ahol elég fényt kap. Rendszeres öntözést igényel, amit meg is hálál: a hagyma kihajt, és finom zöld hajtásait kedvünkre fogyaszthatjuk úgy, ahogyan szeretnénk.