Felhalmozta a műanyag palackokat, és a szomszédok már kibeszélték őt a háta mögött. Végül visszahőköltek, mert alig ismertek rá a telkére.

Hogy mit tett a cikkünk főszereplője? Felhalmozta a műanyag palackokat, és nem is véletlenül. Nagyon készült valamire, mégpedig olyasmire, mi Neked is érdekes lehet, ha szereted a kreatív dolgokat. Mert nem az az ember az igazán ügyes, aki sok pénzből meg tud oldani valamit, hanem az az élelmes, aki kevésből is, amivel sok pénzt megspórol.

Megállapítást nyert, hogy egy átlagos európai család (négy taggal számolva) egy év alatt átlagosan 300 műanyag palackot dob ki a kukába, pedig a PET-palack egy nagyszerű alapanyag másodfelhasználásra azoknak, akik bele mernek vágni egy kisebb munkába.

PET-palackok újrafelhasználásával nem csak a környezetünket védjük, hanem rengeteget spórolunk is. Mellesleg a műanyag flakonok újrafelhasználása nem a kispénzű emberek körében örvend a legnagyobb népszerűségnek, hanem pont azoknál, akik sikeresek és valóban nem keresnek rosszul.

Most te is megtudhatod, hogyan építhetsz a közönséges, de más által kidobásra ítélt műanyag palackokból, saját kezeddel melegházat a telkeden.

Melegház PET-palackokból

Itt van máris példának okáért egy skót férfi, aki mindössze három hónap alatt összegyűjtött hétezer másfél literes műanyag palackot. A szomszédok már kibeszélték őt a háta mögött. Végül visszahőköltek, mert alig ismertek rá a telkére. Ugyanis ebből a „kincstárból” kiválasztva 1000 darabot, épített belőlük egy melegházat, melynek hossza és szélessége egyaránt két-két méter, magassága pedig 1,9 méter.

A mester szerint az egész munkában a legidőigényesebb és egyben a legnehezebb az volt, hogy le kellett kapargatni mind az ezer palackról a címkét. Plusz helyet kellett találni a nagy mennyiségű még fel nem használt palacknak is.

A melegházat ő a következőképpen építette meg: először összeállított egy fakeretet, majd a „falat” készítette el oly módon, hogy a palackok nyakát meghagyva, de a talpát levágva egymásra illesztette, egymásra húzta őket, a kapcsolódási pontokon ragasztót használt a biztosabb kötésért. Középre merevítésnek minden sorba egy-egy fa rudat dugott.

Íme, még néhány ötletes példa arra, hogy hogyan varázsolhatunk a PET-palackokból melegházat. Az igazán bámulatos az az egészben, hogy ezek a melegházak annyira mobilak, hogy könnyedén áttehetjük őket az egyik helyről a másikra.

Itt pedig az látható, hogyan készíthetünk a műanyag palackokból „tetőcserepet”. Először is vágjuk le a palack nyakát és az alját, majd vágjuk fel a testet a képen látható módon két darabra. Tűzőgéppel tűzzük össze a fél darabokat.

És íme az ember, aki saját maga készített egy nagy melegházat PET-apalckokból, igaz erre két éve ráment.

Így lehet hát a kidobandónak gondolt műanyag palackokból hasznos dolgot barkácsolni. Az ily módon készített melegház nem csak a növényeinket védi a fagytól, hanem a környezetünket is a szeméthegyektől. Osszad meg te is ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel.
Forrás: bidista